Inspiratiesessie: Verslavingszorg 29 juni 2021 - TalentCare

Inspiratiesessie: Verslavingszorg

Inspiratiesessie verslavingszorg 29 juni

Inspiratiesessie verslavingszorg

Hoe zit het met jouw dagelijks aanbevolen dosis medische inspiratie?
Kun je wel een extra shotje arbeidsvitamine gebruiken? Wij ook!

TalentCare organiseert deze zomer drie online events. Inspiratiesessies waarbij je live kunt luisteren naar en vragen stellen aan medisch specialisten en artsen die werkzaam zijn binnen vakgebieden in de eerstelijnszorg zoals de verslavings- en ouderengeneeskunde.

29 juni | In gesprek met Thomas Knuijver (Verslavingsarts)

Op 29 juni (19.30 uur) staat de verslavingszorg centraal, een dynamisch vakgebied met een zeer diverse doelgroep. Phylicia Holtz, manager zorgverleners, zelf ook arts en bekend van onze podcasts, gaat dan in gesprek met Thomas Knuijver. Hij is verslavingsarts, klinisch farmacoloog i.o. en daarnaast onderzoeker en docent aan het RadboudUMC.

“Thomas Knuijver werkt als verslavingsarts in een zeer groot FACT-team (flexible assertive community treatment). Ze behandelen in totaal 330 patiënten met voornamelijk verslaving aan heroïne. Door de jaren heen heeft hij het team ontwikkeld tot een expertisecentrum op het gebied van voorgeschreven opiaten en ook voor Chemsex problematiek. De grootste uitdagingen vindt hij in de steeds nieuwe doelgroepen (met nieuwe middelen), die steeds weer een andere sociaal-maatschappelijk probleem naar voren brengen.”

Heb jij behoefte aan een inspirerende kennisinjectie? Meld je dan snel aan en nodig vooral ook collega’s en/of mede-studenten uit!

Phylicia Holtz

Manager Zorgverleners + Arts

Phylicia Holtz

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Tijdens de inspiratiesessies ga ik in gesprek met specialisten en basisartsen die werkzaam zijn in vakgebieden binnen de eerstelijnszorg. Hoe zijn ze ooit tot de keuze gekomen om zich binnen dit vakgebied te specialiseren? En wat maakt hun vakgebied nou zo bijzonder? Dat en meer bespreek ik o.a. op 29 juni. Ben jij er ook bij?