27 december 2019 | Blog | 3 minuten lezen

Wat een prachtig jaar!

Wat een prachtig jaar hebben we gehad! Ons kantoor is nog volop in kerstsferen. Het einde van het jaar is altijd een goed moment om stil te staan, bij wat er het afgelopen jaar op ons af is gekomen. Mooie dingen en vele leermomenten.

Een cultuur die bij ons past

Ik wil beginnen met het bedanken van ons fantastische team. We hebben veel zorgverleners geholpen zichzelf te ontwikkelen. Ook hebben we ze naar de volgende fase kunnen brengen. En we hebben gebouwd aan een cultuur die écht bij ons past. Een cultuur waarin zelfbewustzijn vanzelfsprekend is. Waarin we goed samenwerken en het resultaat nooit uit het oog verliezen. En waarin we werken aan de beste mensgerichte zorg. Dit bleek de afgelopen jaren een van onze grootste uitdagingen als startend bedrijf. Dat ging met vallen en opstaan; waar staan we nu echt voor en wat verbindt ons?

Stefan Ottenbros

Een cultuur creëren begint bij jezelf, als oprichter. Waar sta je voor in het leven? Waarom doe je de dingen die je doet? En welke waarden heb je? Dit is een levenslang proces, want waarden kunnen veranderen gedurende de tijd. Ik geloof dat goede zorg bij jezelf begint, dus heb ik het afgelopen jaar veel aandacht en energie gestopt in het beantwoorden van bovenstaande vragen. Alleen, met coaches, vrienden en familie. En met mijn vriendin.

Het afgelopen jaar hebben we een team mogen bouwen dat aansluit op waar ik in geloof. Eerst met jezelf bezig zijn, dan met de interactie tussen jezelf en je omgeving en daarna met jouw impact op de omgeving. Het team van TalentCare voelt als een familie. Waar je op kan bouwen. Waar alle neuzen dezelfde kant op staan. En bovenal, wat ik zelf het meest belangrijk vind: waar we ‘echt’ zijn. Het team is authentiek. We zijn niet alleen bezig met anderen, maar durven ook naar onszelf te kijken. De leergierigheid druipt langs de muren. We staan ook voor elkaar klaar. Zowel op werkgebied, als op persoonlijk gebied. Hier ben ik heel trots op en dankbaar voor.

Een bijzonder moment

Een bijzonder moment was voor ons de afscheidsborrel van Arno Bisschop. Onze medeoprichter gaat na vier jaar verder als dokter. En wat kijken we hier met ons hele team goed op terug. Op zijn eigen leercurve, maar ook op onze samenwerking. Als zelfs een oprichter van het bedrijf besluit dat zijn hart sneller gaat kloppen van directe patiëntenzorg, is dat een groot compliment voor alle ontwikkelingsmogelijkheden hier. Waar hij ook van heeft geprofiteerd. Je hart volgen, daar gaat het om. Het lef hebben om deze grote stap te maken. Ik wil Arno bedanken voor alle mooie jaren en voor wat we hier met z’n allen hebben neergezet. Onze andere artsen nemen alles met veel plezier over.

Ontwikkeling

Tot slot gaat onze dankbaarheid ook uit naar alle ontwikkelaars die ons team versterken. Onze WeCareAcademy is inmiddels goed gevuld. We zien onze mensen, met al hun verschillende expertises, iedere dag groeien.

En dat is precies wat in ons DNA zit: mensen laten groeien in de zorg. Fantastisch. Ik kijk uit naar komend jaar!

Deze pagina delen