Mentor & Trainer verpleegkundigen WeCareAcademy - TalentCare

Vacature

Mentor & Trainer verpleegkundigen WeCareAcademy

Zet jouw waardevolle ervaring als verpleegkundige in voor de nieuwe generatie zorgverleners!

Wil jij met jouw ervaring bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie zorgverleners? In de rol van mentor en trainer bij de WeCareAcademy ben jij in de unieke positie om direct bij te dragen aan betere zorg door jouw schat aan kennis én ervaring aan jonge, ambitieuze verpleegkundigen over te dragen.

Jouw rol

De zorg is een fantastisch mooi vak, maar ook veeleisend en intens. Steeds vaker zien we dat jonge zorgverleners tegen de grenzen van het systeem aanlopen. Om blijvend plezier en voldoening uit het werk te halen, willen we de nieuwe generatie zorgverleners leren om zich te ontwikkelen en zo sterker in hun schoenen te staan. Dan is het belangrijk als er een team ervaren zorgverleners achter je staat om je hierbij te ondersteunen. Als Mentor speel je een cruciale rol bij hun ontwikkeling. Het is jouw doel om de transitie van student naar verpleegkundige zo goed mogelijk te begeleiden, en de beginnend hbo-verpleegkundige te helpen bij verdere carrièrekeuzes.

Wat ga je doen

Alle verpleegkundigen krijgen bij de start van hun dienstverband bij TalentCare een mentor toegewezen. Als mentor neem je vier á vijf maanden nadat de verpleegkundige is gestart met de eerste opdracht contact op met hem/haar voor een eerste gesprek. De gesprekken zijn ondersteunend bij het formuleren en nastreven van leerdoelen die de verpleegkundige samen met de manager van TalentCare heeft geformuleerd.

Een mentor is een klankbord, inspireert, convergeert (focus), luistert actief en geeft zo vertrouwen aan de zorgverlener. De gesprekken zijn vertrouwelijk en worden niet gedeeld met managers of andere collega’s binnen TalentCare 

De frequentie van de vervolggesprekken is afhankelijk van de behoeftes en gaat in overleg met elkaar. Gemiddeld vinden er twee gesprekken per jaar plaats op een locatie naar keuze. Bijvoorbeeld bij ons op kantoor in Bussum maar denk ook aan een heerlijke wandeling door het bos of op de werklocatie van de verpleegkundige. 

Daarnaast wordt er één keer per twee maanden vakinhoudelijk onderwijs gegeven door ontwikkelaars en vragen wij de mentor om zich op een aantal onderwijsavonden  in te zetten voor de training van verpleegtechnische handelingen. Deze onderwijsmomenten vinden plaats op de tweede woensdag van de maand van 19.00 – 21.00 uur op onze locatie in Bussum. De frequentie van dit onderwijs zal in overleg plaatsvinden. 

Taken / verantwoordelijkheden

  • Begeleiding van 10 á 15 jonge hbo-verpleegkundigen (gem. 2 keer per jaar) ter ondersteuning van hun persoonlijke leerdoelen.
  • Vakinhoudelijk onderwijs (wisselende onderwerpen): 6 keer per jaar verzorg je vakinhoudelijk onderwijs aan een groep verpleegkundigen
  • De tijdsinvestering ligt tussen de 3 tot 6 uur per maand (afhankelijk van het aantal hbo-verpleegkundigen en de inzet voor trainingen) 

Wie ben jij?

Wij zoeken een ervaren verpleegkundig. Bij voorkeur heb je meerdere jaren werkervaring in de eerstelijnszorg en/of ervaring als coach of leidinggevende binnen de zorg. Van nature kun je goed een luisterend oor bieden en je werkt graag doelgericht toe naar een concreet (eind)resultaat.

Wat bieden wij?

  • Prima vergoeding van €100,- per/uur.
  • De unieke kans om jouw kennis en ervaring over de zorg over te brengen op een nieuwe generatie verpleegkundigen.
  • Vanuit de WeCareAcademy word je volledig gefaciliteerd als mentor en tijdens onderwijsactiviteiten.

Over TalentCare

Wij zijn een zorginstelling met zorgverleners die verspreid door heel Nederland werken. Onze zorgprofessionals zijn talentvolle artsen en verpleegkundigen met de ambitie om het zorgsysteem te verbeteren. Zij behandelen en verplegen patiënten in de eerste en tweede lijn en volgen tegelijkertijd via onze WeCareAcademy een persoonlijk ontwikkelprogramma.

Over WeCareAcademy

Onze zorgverleners willen het beste uit zichzelf halen en zijn vastberaden om verbetering in de zorg teweeg te brengen. Binnen onze eigen WeCareAcademy bieden we talentvolle en bevlogen zorgverleners ondersteuning en tools om positieve impact op de werkvloer te maken. Dat doen we middels een dynamisch ontwikkelprogramma waarbij er veel aandacht is voor persoonlijke groei.

Praktische vaardigheden als communicatie, succesvol samenwerken en omgaan met stress komen aan bod, maar ook het ontdekken van valkuilen en leren inzetten van je talenten. Wat geeft energie? Wat zijn je drijfveren, hoe zorg je voor een goede werk-privébalans? We leren onze zorgverleners om kritisch naar zichzelf en met een frisse blik naar hun omgeving te kijken. Waar liggen kansen voor verbetering en hoe gaan we die samen aanpakken?

“Wij geloven dat als je weet waar je goed in bent, je inzicht hebt in je drijfveren en valkuilen én een doel voor ogen hebt, werk je energie en plezier geeft!” 

WeCareGroup

TalentCare en de WeCareAcademy zijn onderdeel van de WeCareGroup. In 2016 zijn we gestart met een droom: het zorgsysteem in Nederland beter maken voor iedereen. Want wij vinden dat iedereen recht heeft op de best mogelijke zorg met persoonlijke aandacht. We werken er met elkaar hard aan om die ambitie elke dag een beetje meer waar te maken.

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over deze rol, of heb je nog vragen? Neem dan contact op via onderstaand formulier of neem rechtstreeks contact op met Alies ten Doeschate via 06-28528530. Zij beantwoordt graag al je vragen. Tot snel!

Alies ten Doeschate

Directeur Zorg

Alies ten Doeschate

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Ben jij enthousiast geworden over de rol van Mentor & Trainer voor onze verpleegkundigen? Laten we dan snel eens kennismaken.