Niki Achterkamp Interview Radio 1

Niki Achterkamp

Niki Achterkamp (Manager Artsen bij TalentCare) sprak bij Radio 1 over de effecten van hoge werkdruk op jonge dokters en samen werken aan een gezonder werkklimaat.

Meer dan de helft van de jonge dokters denkt door de hoge werkdruk in het ziekenhuis aan stoppen. Dat blijkt uit recent onderzoek van De Jonge Dokter. Een belangrijk signaal dat aangeeft dat er veranderingen nodig zijn, zowel in de werkcultuur als in het hele zorgsysteem. Onze collega Niki Achterkamp schoof naar aanleiding van het rapport aan bij Radio 1 ‘Nieuwsweekend’. Ze sprak over de alarmerende cijfers uit het onderzoek, haar eigen ervaringen als ANIOS en oplossingen om massale uitval onder de jongste generatie jonge dokters te voorkomen.

“Samen kunnen we het zorgsysteem veranderen! Iedereen moet bereid zijn daarvoor een stap te zetten.”

Niki ervaarde als ANIOS in het ziekenhuis, met diensten op de Spoedeisende Hulp (SEH), persoonlijk de negatieve effecten van te hoge werkdruk. Ze kreeg een burn-out en moest een stap terugdoen. Na een periode van herstel, keerde ze terug maar al snel merkte ze dat ze niet genoeg energie haalde uit haar werk. Vanwege haar grote passie voor de zorg besloot ze niet meer ‘in’ maar ‘aan’ de zorg te gaan werken? Ze begeleidt nu jonge dokters die bij TalentCare hun eerste stappen zetten richting een specialisatie.

Naar aanleiding van het rapport ‘Hoe zit jij in je vel’ werd Niki uitgenodigd bij Radio 1 ‘Nieuwsweekend’. Eind december sprak zij in hetzelfde programma al openhartig over haar persoonlijke ervaringen als ANIOS en haar burn-out.

Luister HIER het interview terug

Bekijk het rapport: ‘Hoe zit jij in je vel’ van de De Jonge Dokter.

Manager artsen + Arts

Niki Achterkamp

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

’Wil je meer weten over onze ontwikkelprogramma’s? Laat het me weten. Ik vertel je er graag meer over. ’’