Inspiratiesessie ouderengeneeskunde

Arts VG

15 februari | In gesprek met Mary Borgmann

Hoe zit het met jouw dagelijks aanbevolen dosis medische inspiratie?
Kun je wel een extra shotje arbeidsvitamine gebruiken? Wij ook!

Op 15 februari organiseren we alweer de vierde Inspiratiesessie. Dan duiken we in de ouderengeneeskunde. Een specialisme dat patiënten met een veelal complexe zorgproblematiek behandelt. Denk aan patiënten met dementie of complexe chronisch aandoeningen. 

In gesprek met Mary Borgmann

Stefan Ottenbros, directeur en oprichter van TalentCare, gaat tijdens de inspiratiesessie in gesprek met Mary Borgmann. Zij werkt als specialist ouderengeneeskunde bij Novicare, een zelfstandige behandeldienst in de langdurige zorg. Zij richten zich vooral op ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Mary stelt zich hieronder al kort even voor.

“Mijn naam is Mary Borgmann ik ben getrouwd en heb een dochter en een zoon. Na mijn studie geneeskunde, ben ik min of meer in de verpleeghuiszorg ‘gerold’, zonder dat ik nu echt goed wist wat het werk in hield.

Echter al heel snel kwam ik tot de conclusie dat ik mijn plek gevonden had. Inmiddels ben ik bijna 20 jaar specialist ouderengeneeskunde, en werk ik nog steeds met heel veel plezier en passie in diezelfde, maar toch ook zo ontzettend veranderende ouderenzorg.

Het belangrijkste in mijn vak vind ik het échte contact met oudere mensen, mensen die een rugzak vol levenservaring hebben. En om vanuit dat contact, op zoek te gaan naar wat zíj belangrijk vinden, wat voor hún kwaliteit van leven betekent.”

Kijk de uitzending nu terug!

Werken in de ouderenzorg: iets voor jou?

Ben je benieuwd of werken in de ouderenzorg iets voor jou kan zijn? Of wil je gewoon meer te weten komen over dit bijzondere vakgebied? Dan wil je deze avond niet missen!

En kijk eens op ouderengeneeskunde.nu voor meer informatie over dit specialisme.

Meld je snel aan en nodig vooral ook vrienden, collega’s en mede-studenten uit! Ook kun je vooraf vragen insturen zodat ze tijdens de sessie worden behandeld. *Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Je kunt je niet meer aanmelden.

Over de Inspiratiesessies

TalentCare organiseert online events. Inspiratiesessies waarbij je live kunt luisteren naar, en vragen kunt stellen aan medisch specialisten die werkzaam zijn in de vakgebieden buiten het ziekenhuis zoals de psychiatrie, verslavingszorg en de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Stefan Ottenbros

Oprichter TalentCare

Stefan Ottenbros

Laat je inspireren
Neem direct contact met mij op!

Tijdens de inspiratiesessies komen medisch specialisten uit vakgebieden buiten het ziekenhuis aan het woord. Ken of ben jij zelf iemand die met passie over zijn of haar vak kan vertellen? Ik kom graag met je in contact.