Inspiratiesessie Jeugdarts

Natascha Cikor Jeugdarts

19 april | In gesprek met Natascha Cikor

Op dinsdag 19 april organiseren we alweer de vijfde online Inspiratiesessie. Dan duiken we in de wereld van de jeugdarts. In dit specialisme is er veel aandacht voor preventie en spelen sociaal-geneeskundige kennis en vaardigheden een belangrijke rol.

Hoe zit het met jouw dagelijks aanbevolen dosis medische inspiratie?
Kun je wel een extra shotje arbeidsvitamine gebruiken? Wij ook!
*Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Je kunt je niet meer aanmelden.

Een gevarieerd beroep

Stefan Ottenbros, directeur en oprichter van TalentCare, gaat tijdens de inspiratiesessie in gesprek met Natascha Cikor. Zij werkt als jeugdarts KNMG bij CJG Rijnmond. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals in de regio Rotterdam-Rijnmond terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Natascha stelt zich hieronder al even voor.

“Ik ben zo’n zeven jaar werkzaam als arts bij de organisatie CJG Rijnmond waarvan 3 jaar jeugdarts KNMG. Waarbij ik de kinderen zie van 0 tot 18 jaar in omgeving Brielle en Nissewaard.

Heel afwisselend werk want de ene dag ben je bezig met de vraag ‘wat is dit rode plekje op het bovenarmpje wat bij de geboorte er nog niet was…’ terwijl je de andere dag bezig bent met de vraag waar een kindje van 4 jaar naar school moet omdat regulier onderwijs niet geschikt is. Maar nog breder kijken bijvoorbeeld naar maatschappelijke problematiek op gemeentelijk niveau, gebeurt ook.

En daarbij ben je nooit alleen. Samenwerking is belangrijk voor de zorg voor het hele gezin, je werkt samen met directe collega’s zoals verpleegkundigen en doktersassistenten. Maar ook met externe partners denk aan logopedie, fysiotherapie, huisartsen, gezinscoaches, scholen maatschappelijk werk en gemeente.

Een heel gevarieerd beroep dus…”

Werken als jeugdarts: iets voor jou?

Ben je benieuwd of werken als jeugdarts iets voor jou kan zijn? Of wil je gewoon meer te weten komen over dit bijzondere vakgebied? Dan wil je deze avond niet missen!

Meld je snel aan en nodig vooral ook vrienden, collega’s en mede-studenten uit! Ook kun je vooraf vragen insturen zodat ze tijdens de sessie worden behandeld.

Kijk ook eens op https://www.artsmg.nl/ voor meer informatie over dit vakgebied en andere profielen die vallen binnen het domein Maatschappij & Gezondheid.

Over de Inspiratiesessies

TalentCare organiseert online events. Inspiratiesessies waarbij je live kunt luisteren naar, en vragen kunt stellen aan medisch specialisten die werkzaam zijn in de vakgebieden buiten het ziekenhuis zoals de psychiatrie, ouderengeneeskunde en de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Stefan Ottenbros

Directeur + Oprichter

Stefan Ottenbros

Laat je inspireren!
Neem direct contact met mij op!

Tijdens de inspiratiesessies komen medisch specialisten uit vakgebieden buiten het ziekenhuis aan het woord. Ken of ben jij zelf iemand die met passie over zijn of haar vak kan vertellen? Ik kom graag met je in contact.