In de spotlight
Happiness manager Evi

Evi Happiness Manager

Bij TalentCare werken ambitieuze zorgverleners met passie om de zorg te verbeteren. Maar wie zorgt er eigenlijk voor hen als zij voor anderen zorgen? Het kantoorteam. Die stellen we graag allemaal aan je voor! Deze keer: onze Happiness manager Evi. “Met echte aandacht en zorg ga ik voor het maximale werkgeluk van alle collega’s.”

Wat is volgens jou ‘typisch Evi’?

“Ik vind het fijn om voor andere mensen te zorgen en ze een welkom gevoel te geven. Ik ben degene die je zal ontvangen aan de deur, en knoop dan graag een gesprek met je aan. Aan mij mag je altijd alles vragen.”

Wat doe je precies bij TalentCare?

“Ik ben sinds juni 2018 de Happiness manager van TalentCare. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het werkgeluk van alle medewerkers. Ik kijk kritisch naar de dingen die wij als bedrijf doen voor onze collega’s en wat we daarin nog beter kunnen doen.

Verder ben ik altijd op zoek naar manieren om mensen te verwonderen. Een voorbeeld: tijdens de lockdown heb ik samen met collega’s van het kantoorteam onze zorgcollega’s op de werkvloer bezocht. We hebben ze toen persoonlijk verrast met een leuk cadeaupakket. Zo lieten we weten dat er aan hen wordt gedacht. Dat was heel bijzonder om te doen.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen voor een Happiness manager?

“Een goede Happiness manager is positief, zorgzaam en behulpzaam. Maar ook een goede luisteraar, zonder oordeel of mening, met oprechte interesse. Verder is het handig als je van nature nieuwsgierig, creatief en flexibel bent. En dat je een open blik hebt.

Een goede Happiness manager viert graag successen en vindt het leuk om mensen te verwonderen. Ook besteed je aandacht aan de momenten dat werknemers even niet ‘happy’ zijn.”

Hoe zorg je ervoor dat je zelf vitaal blijft?

“Gezonde voeding vind ik belangrijk. Ik ben afgestudeerd als diëtiste en kook elke avond zelf of samen met mijn vriend. Oké, met uitzondering van af en toe een pizza. Ik heb bewust geen klok in mijn keuken hangen, zodat ik uitgebreid de tijd kan nemen om te koken. Dat is voor mij echte ontspanning!

Ik ben ook een groot wintersportliefhebber. Ik wandel vaak op de heide, en in de zomer vind ik suppen heel fijn. Ook ontdek ik in de weekenden graag nieuwe plekken samen met mijn vriend. Ik hou van goede films en een fijn boek. En ik ben altijd te porren voor een flinke shopsessie of een gezellig etentje.”

En qua werk?

“Elke dag lunch ik in een andere ruimte dan waar ik werk, zodat ik even weg ben van mijn laptop. ’s Avonds probeer ik zo min mogelijk met mijn werktelefoon en laptop bezig te zijn. En ik vind slaap belangrijk: elke nacht probeer ik 8 uur te slapen.”

Welke ambities streef je na in je werk?

“Ik zet me iedere dag in voor het werkgeluk van al onze werknemers. Wij willen de beste werkgever in de zorg zijn. Daar maak ik mij iedere dag hard voor.”

Wat is je grootste succes bij TalentCare?

“Het Great Place to Work-traject. Samen met Great Place To Work Nederland hebben we onderzoek gedaan naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen onze organisatie. Een onderdeel hiervan was het onderzoek onder onze medewerkers. Zij beoordeelden TalentCare gemiddeld met een 9.5. Dat vind ik echt heel gaaf!”

Van welke situatie heb je het meest geleerd?

“Bij TalentCare spreken we over blauwe plekken als we situaties meemaken waarbij we achteraf denken: dit is een inzicht of een leermoment. Een van mijn blauwe plekken was de voorbereiding van het jaarlijks Persoonlijk leiderschapsweekend.

Ik ging voor het eerst mee als onderdeel van de organisatie en was ontzettend nerveus. Ik was bang dat ik niet kon waarmaken wat van mij werd verwacht. Daarom had ik me voorgenomen in de rol van manager zorgverlener te kruipen. Dan zou ik vast een goede begeleider zijn. Totdat iemand zei: “Maar jij bent toch Happiness manager? Blijf vooral in die rol.”

Dat was een inzicht. In de rol van Happiness manager voel ik mij fijn. Ik hoefde dus alleen maar mezelf te zijn om mijn werk goed te doen. Spanning en zenuwen om niks.”

Wie is jouw grote voorbeeld?

“Ik heb niet één iemand specifiek als voorbeeld, maar ik kan enorm genieten van mensen met een visie. Mensen die iedere dag opstaan met een doel, bijvoorbeeld om te zorgen voor anderen. Ik zit bij TalentCare dus op de juiste plek om iedere dag geïnspireerd te raken!”

Evi van Zanten

Happiness Manager

Evi van Zanten

Meer weten?
Neem contact met mij op!

Stuur mij gerust een mail als je vragen hebt over TalentCare. Ik help je graag.