“Ik heb mijn liefde voor de zorg teruggevonden bij TalentCare”

Met haar leeftijd is Ans de Boer een beetje een vreemde eend in de bijt bij TalentCare. ‘Een jonge zorgverlener’ is de 49-jarige verpleegkundige niet meer, wel eentje die nog aan het begin van haar loopbaan staat. Ze schoolde zich om van administratief medewerker tot verpleegkundige. Nu werkt ze hard aan haar professionele én persoonlijke ontwikkeling. “Ik leer veel van mijn jongere collega’s.”

“Het was erop of eronder toen ik bij TalentCare begon. Als ik hier niet was komen werken, had ik de zorgsector misschien wel verlaten. En dat terwijl ik pas relatief kort in de zorg werk.”

Oude mensen wassen

“Ik ben vijf jaar geleden afgestudeerd van HBO-V. Daarvoor werkte ik jarenlang in de administratieve sector. Op een gegeven moment merkte ik dat ik meer wilde betekenen. Door de verhalen van mijn oudere zussen, die in de zorg werkten, had ik altijd het beeld dat je als zorgverlener vooral oude mensen wast. Daar moest ik op jonge leeftijd niet aan denken.

“Goed voor mezelf zorgen: dat vind ik het moeilijkste wat er is”

In de loop van mijn carrière veranderde dat beeld. De zorg is zo breed, en je kunt zo’n verschil maken in het leven van mensen. Dat paste bij mij. Dus begon ik op mijn 44e aan de opleiding tot verpleegkundige. Vervolgens ging ik aan de slag als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Dat was leerzaam, maar hectisch. ’s Morgens deed ik een route in de wijk, ’s middags was mijn agenda gevuld met afspraken en overleggen.”

Brutaal bericht

“Als ik zo doorga, brand ik op, dacht ik op een gegeven moment. Ik heb het altijd lastig gevonden om mijn grenzen aan te geven. Meerdere keren ging ik over mijn grenzen heen. En als ik ze dan toch probeerde aan te geven, werd er weinig meegedaan. Al met al was dit niet de ervaring waar ik op hoopte.

Een jaar geleden stuitte ik via LinkedIn op TalentCare. Hé, dacht ik, ik ben dan misschien niet zo jong, maar wel pas afgestudeerd. Ik stuurde een brutaal bericht om te informeren of ze plek voor me hadden. Ook omdat ik zag dat er veel aandacht was voor persoonlijke ontwikkeling: hoe ga je om met stress? Hoe communiceer je effectief? En hoe werk je goed samen met collega’s die een ander type persoonlijkheid hebben? Mooie onderwerpen, waar ik nog wel wat over kon leren.”

Terugkerend thema

“De eerste opdracht bij TalentCare was uitdagend. Wederom in de thuiszorg, dit keer bij een kleine organisatie. Ik kwam mezelf daar weer tegen, vond het nog steeds lastig om mijn grenzen – op tijd – aan te geven. Dat heb ik uitgebreid besproken tijdens het Persoonlijk Leiderschapsweekend, tijdens intervisies en met mijn manager, die me een goede spiegel voorhield.

Ik haal veel voldoening uit mijn werk, heb goed contact met collega’s en cliënten en ben niet vies van hard werken. Op zich allemaal superpositief. Maar daarmee geef ik wel snel het beeld af dat ik het allemaal wel kan. En altijd beschikbaar ben. Om dan te zeggen dat het te druk wordt, vind ik lastig. Ik wil mensen graag helpen. Maar tegelijkertijd moet ik ook goed voor mezelf zorgen – dat vind ik het lastigste wat er is.

“Je kunt altijd nog een tweede carrière beginnen”

Daarom heb ik besloten om een coachingstraject te volgen, waarbij ik ga werken aan het aangeven van grenzen. Voor een deel is dat een kwestie van gewoon gaan doen en kijken wat er gebeurt. Als ik een keer niet wil werken, hoef ik ook niet altijd te beargumenteren waarom niet. Soms is het gewoon ‘nee’. Tegelijkertijd hoop ik er tijdens de coachingsessies achter te komen: waar komt dat grote verantwoordelijkheidsgevoel vandaan?”

Asielzoekers met acute zorgvraag

“Momenteel rond ik een opdracht af bij Medisch Contact Centrum in Groningen. Daar doe ik de triage voor asielzoekers. Als ze buiten de reguliere spreekuren op locatie een medische zorgvraag hebben, sta ik ze te woord. Dat varieert van een gestoten teen tot een hartaandoening waarvoor we een ambulance moeten bellen. Ook help ik asielzoekers met vragen over de verzekering of een verwijzing naar het ziekenhuis.

De doelgroep is heel gemêleerd: van jong tot oud, met allerlei achtergronden. Het is een drukke periode, dat kun je je wel voorstellen. Met al die overvolle asielzoekerscentra zijn sommige situaties schrijnend: veel mensen hebben dringend zorg nodig. Ik ben blij dat ik iets voor ze kan betekenen.”

Open vizier

“Welke kant ik uiteindelijk op wil, weet ik nog niet. Ik wil vooral mijn horizon verbreden: er is zoveel te leren. Ook de verslavingszorg en de ouderenzorg wil ik nog ontdekken. Gelukkig krijg ik daar alle kansen voor bij TalentCare. Ik heb hier echt mijn liefde voor de zorg teruggevonden.

De komende periode wil ik vooral een open blik houden. Dat heeft TalentCare als organisatie ook. Als iemand een verbetersuggestie heeft, wordt er wat mee gedaan. Ook leer ik veel van de frisse, onbevangen blik van de jonge mensen om me heen. Ze denken sneller buiten de kaders. Dat merk ik ook bij mijn kinderen.

Hopelijk geef ik mijn jonge collega’s ook iets mee, bijvoorbeeld dat je nooit vastzit aan een vak. Is het niet waar je op gehoopt had? Dan kun je altijd nog wat anders beginnen. Kijk maar naar mij. Ik heb echt het gevoel dat ik een tweede leven begonnen ben.”

Meer weten over werken én ontwikkelen bij TalentCare?

Voor hbo-verpleegkundigen bieden wij het Care4Life ontwikkelprogramma aan waarbij jouw groei centraal staat. Want betere zorg begint bij jezelf!

Michelle Verwijs

Coördinator Zorg

Michelle Verwijs

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil jij net als Ans de liefde voor de zorg terugvinden? Ik vertel je graag meer over het werken en ontwikkelen bij TalentCare.