“Een opluchting na mezelf jarenlang weggecijferd te hebben”

Laura is onlangs gestart bij TalentCare en vertelt over haar ambities

Onlangs begon basisarts Laura van Zijtveld met haar Persoonlijk Leiderschap traject. In deze blog vertelt ze over de zoektocht naar een werkplek die écht bij haar past, en die haar uiteindelijk bij TalentCare bracht.

Al sinds de bachelor was het voor mij duidelijk; “ik wil gynaecoloog worden!” In 2019 begon ik als ANIOS met mijn eerste baan in de verloskunde en gynaecologie. Het begeleiden van bevallingen gaf mij energie en ik ervaarde het als een groot voorrecht dat patiënten mij hun intimiteiten toevertrouwde. Ik leek mijn plek te hebben gevonden!

Maar langzaam merkte ik dat de hoge werkdruk, het gebrek aan werk-privé balans, de vele diensten en de hiërarchie in het ziekenhuis mij steeds meer gingen tegenstaan. Het leek of het zijn van een goede dokter, met hart voor de patiënten, niet meer goed genoeg was. Ik ging mij afvragen of we zo wel ‘echt’ de juiste zorg leverden aan onze patiënten.

Twijfels

Na twee afwijzingen voor de opleiding tot gynaecoloog ging ik twijfelen of ik met dit eindeloze traject door wilde gaan. Het was namelijk onzeker of ik ooit gynaecoloog zou worden. Ik ging om me heen kijken en via oud-collega’s kwam ik bij TalentCare terecht. Na een gesprek raakte ik geïnteresseerd over de mogelijkheid om werkervaring in de eerste lijn op te doen en dit te kunnen combineren met mijn persoonlijke ontwikkeling.

“Een opluchting na mezelf jarenlang weggecijferd te hebben”

Ervaring in de eerstelijn

Vorige maand ben ik gestart bij TalentCare en nam ik deel aan de introductieweek. Ik zou graag, na ervaring opgedaan te hebben in de eerste lijn, willen solliciteren voor de huisartsenopleiding. Dit biedt mij namelijk de mogelijkheid om ‘de mens achter de patiënt’ te combineren met mijn interesse voor de gynaecologie.

De introductieweek zat vol met inspirerende praatjes en workshops van coaches en medewerkers van TalentCare. Na deze eerste week ben ik ontzettend enthousiast om bij TalentCare aan de slag te gaan. Je wordt goed begeleid in het vinden van de juiste werkplek die bij jouw wensen past en er is veel mogelijkheid om mijzelf als mens maar ook als dokter verder te ontwikkelen. Daarbij kan ik door middel van het verbeterinitiatief bijdragen aan vernieuwende ideeën voor een betere zorg. Ik denk daarom dat TalentCare voor zówel pas afgestudeerde artsen, als jonge artsen met ervaring een goede werkplek kan zijn.

Aan de slag

Nu ga ik dan aan de slag in de jeugdgezondheidszorg bij de GGD. Zodra ik hier voldoende geleerd heb, wil ik graag meer ervaring opdoen in de ouderenzorg. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om sollicitatie-, communicatietrainingen en intervisie te volgen om mij goed voor te bereiden op de sollicitatie voor de huisartsopleiding. Ik kijk enorm uit naar naar mijn tijd bij TalentCare!

Interview met oud-collega Annemiek

Lees ook het interview met oud-collega Annemiek Tatje. Zij begon onlangs met de huisartsopleiding. Ruim twee jaar volgde zij bij TalentCare het Persoonlijk Leiderschap Traject.

Benieuwd naar onze openstaande ANIOS vacatures? Bekijk ze hier.

Michelle Verwijs

Zorgcoördinator

Michelle Verwijs

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Heb jij net als Laura ervaring binnen het ziekenhuis maar wil je ook graag andere vakgebieden ervaren?