“Naar welke paramedicus moet ik verwijzen?”

verbeterinitiatief Evi Blezer

Van logopedisten tot diëtisten: als ANIOS in een verpleeghuis werkt Evi Blezer veel samen met paramedici. Maar wie doet wat precies? Om patiënten sneller en beter te kunnen verwijzen, maakt ze een handige verwijstabel.

Hoe Iris de samenwerking tussen GGD’s verbeterde

VI Iris Visser

Ze twijfelt of een toekomst als verpleegkundige wel bij haar past. Totdat Iris Visser (25) via TalentCare bij een GGD begint. Hier gebruikt ze haar verpleegkundige achtergrond o.a. om advies te geven over coronavraagstukken.

Een betere zorgverlener dankzij mindfulness

Koen van Steekelenburg

Mindfulness helpt ANIOS Koen van Steekelenburg om de best mogelijke zorg te kunnen leveren aan zijn patiënten. Hij besloot zijn kennis en ervaring te delen met collega’s. Met succes..

Ik wil de veiligheid van de zorg verbeteren met piepers

Larissa van der Loop verpleegkundige

Verpleegkundige Larissa van der Loop ontdekt dat geen van haar collega’s een pieper op zak heeft. Ze zijn er wel, maar hangen ongebruikt aan de muur. Ze besluit in actie te komen. Om zo de veiligheid van haar collega’s én cliënten te verbeteren.

De verbeterinitiatieven van Angelique Hin

Verbeterinitiatieven Angelique Hin

Maar liefst vier verbeterinitiatieven wist verpleegkundige Angelique te realiseren in een jaar tijd. Ze vertelt hoe het haar is gelukt om in kleine stappen, grote impact te maken.

In 3 stappen naar succesvolle verandering in de zorg

TalentCare arts Cecilia Brands maakte een samenvatting van het boek ‘De Ladder’ van Ben Tiggelaar. Hierin de worden actuele inzichten gedeeld over menselijk gedrag en verandering. “Mijn samenvatting kunnen collega’s gebruiken als handleiding om een verbeterinitiatief op te zetten.”